Blog

Horúci kúpeľ pod holým nebom

Systém relaxovania v horúcej vode prevádzkovali už starý vikyngovia ktorý týmto odburávali stres a uvolňovali unavené a stuhnuté svalstvo a preto tento druh relaxovania v horúcich sudoch pochádza zo škandinávie.

Naše kúpacie sudy je možné prevádzkovať v letných horúcich mesiacoch aj ako malé bazény a ochladzovacie kaďe ako pre deti tak aj pre dospelých.

Kúpacie sudy s akrilátovou vložkou sú neporovnateľná varianta kúpacich kadí z čisto drevenej konštrukcie.
Kaďu s plastovou vložkou nie je potrebné mať stále napustenú pretože odpadá potreba zapučania dreva ako u celodrevených a je ju možné ihneď po použití vypustiť. Vonkajší priemer s obložením je 200 cm. Samotný vnútorný priemer plastovej vložky je 180-185 cm a podľa druhu piecky umožňuje relaxáciu naraz 4-7 osobám.

Škandinávsky zázrak – inovácia v kúpaní

Kúpeľ v horúcej vode v drevenom sude je veľmi príjemný a zdraviu prospešný. Prináša uvoľnenie pre unavené svaly a zmierňuje bolesti, upokojuje vystresovaný organizmus. Srdce pracuje ľahšie, prívod kyslíka do svalov sa zvýši. Výhodou kúpacej kade je možnosť celoročného využitia. V lete slúži ako malý bazén na ochladenie a v zime na otužovanie, ktoré posilňuje imunitu.

Odporúčaná teplota vody na dokonalú relaxáciu je 38 – 40 °C. Odporúčaná doba kúpania v horúcej vode je jedna hodina. Kúpaniu v príliš horúcej vode by sa mali vyhýbať ľudia s vysokým krvným tlakom a srdcovými chorobami, tehotné ženy a malé deti. Pre nich je vhodnejšia teplota vody 34 – 35 °C. Odporúčaná teplota vody na dokonalú relaxáciu je 38 – 40 °C. Odporúčaná doba kúpania v horúcej vode je jedna hodina. Kúpaniu v príliš horúcej vode by sa mali vyhýbať ľudia s vysokým krvným tlakom a srdcovými chorobami, tehotné ženy a malé deti. Pre nich je vhodnejšia teplota vody 34 – 35 °C.

Ako pôsobia kúpacie kade na fyzické a duševné zdravie človeka?

 

  • 1.Teplá voda v kúpacej kadi pomáha uvoľniť stuhnuté a unavené svaly a kĺby, podobne ako pobyt v saune. Ocenia to športovci, po rekreačných aktivitách aj ľudia so sedavým zamestnaním. Tento efekt umocníte s pomocou jacuzzi systému, ktorý je namontovaný do kúpacieho sudu s akrilátovou vložkou.
  • 2. Na rozdiel od sauny, pri kúpeli v drevenom sude ste na čerstvom vzduchu. Váš organizmus bude po kúpaní lepšie okysličený a vy budete príjemne občerstvení.
  • 3. V zime sa kúpanie v kúpacom sude praktikuje s teplou vodou, no počas horúceho leta poslúži kúpací sud na občerstvenie v studenej vode. Kúpanie tak prispieva k otužovaniu počas celého roka, vďaka čomu posilníte vašu imunitu a vyhnete sa nádche a chrípke. Kúpeľ v sude môže byť pre vás prospešný aj v prípade, že vás trápia neurologické či reumatické ochorenia alebo sa potrebujete zregenerovať po úraze či operácii. Pre istotu sa však poraďte s vaším lekárom, a to najmä v prípade, že vás trápia srdcovo-cievne choroby.
  • 4. Kúpeľ v drevenej kadi pomáha prekrviť a hydratovať pokožku, ktorá následne pôsobí mladšie a zdravšie.
  • 5. Ak vás trápi stres a s ním spojená nespavosť, doprajte si niekoľko hodín pred spánkom upokojujúci kúpeľ v drevenom sude a pohľad na oblohu, posiatu hviezdami. Takýto kúpeľ vás zbaví napätia a zabezpečí vám pokojnejší spánok, najmä ak do vody pridáte niekoľko kvapiek levanduľového oleja.
  • 6. Spoločný kúpeľ s partnerom, rodinou alebo priateľmi je skvelou príležitosťou na utužovanie vzťahov a kvalitne strávený čas s vašimi blízkymi, ktorý prispeje k vašej celkovej duševnej pohode.

P.S.: Dĺžka kúpeľa je individuálna, nemala by však presiahnuť hodinu. Počas kúpania je dôležité dopĺňať tekutiny, najlepšie čistú vodu, minerálku alebo ovocné či zeleninové šťavy.

Princíp fungovania

Ako to celé funguje Princíp fungovania kúpacej kade je jednoduchý. Stačí ju napusti...